Hoe stuur ik een betaalverzoek uit?

Gewijzigd op Wed, 17 Apr 2024 om 03:42 PM

In dit artikel wordt omschreven hoe er tickets verstuurd kunnen waar de klant nog voor moet betalen. De klant ontvangt een mail met een verzoek om te betalen. Na betaling worden de tickets automatisch toegestuurd.

Wil je weten hoe tickets verstuurd kunnen worden zonder dat de klant moet betalen? Bekijk dan het volgende artikel:  Verschillende manieren om kaarten uit te sturen

Tickets aanmaken en uitsturen kan via het tabblad 'Transactions' in de meest linker kolom.

Recht boven in de hoek staat een blauwe knop met de tekst 'Internal booking'.

Wanneer daarop wordt geklikt komt het volgende scherm naar voren:

Transaction

Ga naar het tabblad 'Transaction'. Allereerst zal er een evenement geselecteerd moeten worden om een ticket te kunnen versturen.

Tickets

Daarna komt de pagina er als volgt uit te zien, met de verschillende ticket categorieën en ticket types onder het evenement. Hier kunnen de benodigde tickets geselecteerd worden.

Customer

Daarna kan het email adres van de klant worden opgezocht via het vakje: 'Select customer', of er kan een nieuwe klant worden toegevoegd door op de blauwe tekst 'add customer' te klikken.

Target status

Om een ticket uit te sturen waarvoor iemand moet betalen is het van belang dat de Target status op RESERVED-BY-SYSTEM staat in plaats van op COMPLETE.

Zorg dat de knop met 'Send confirmation' aan staat, wanneer de bezoeker een mail moet ontvangen met het betaalverzoek.

Let op! Het is van belang om op de blauwe knop 'Create' te klikken, om deze order daadwerkelijk aan te maken. Deze blauwe knop is te vinden onder aan de 'Shopping cart'.