Hoe stuur ik tickets zonder waarde uit?

Gewijzigd op Fri, 15 Dec 2023 om 01:57 PM

In dit artikel wordt omschreven hoe er tickets verstuurd kunnen worden zonder dat de klant hoeft te betalen.

Wil je weten hoe tickets verstuurd kunnen worden waarbij de klant wel nog moet betalen? Bekijk dan het volgende artikel: Hoe stuur ik tickets met waarde uit?

Tickets aanmaken en uitsturen kan via het tabblad 'Transactions' in de meest linker kolom.

Recht boven in de hoek staat een blauwe knop met de tekst 'Internal booking'.

Wanneer daarop wordt geklikt komt het volgende scherm naar voren:

Transaction

In dit tabblad is het mogelijk om tickets met of zonder waarde uit te sturen. Allereerst zal er een evenement geselecteerd moeten worden om een ticket te kunnen versturen.

Tickets

Daarna komt de pagina er als volgt uit te zien, met de verschillende ticket categorieën en ticket types onder het evenement. Hier kunnen de benodigde ticket geselecteerd worden.

Customer

Daarna kan het email adres van de klant worden opgezocht via het vakje: 'Select customer', of er kan een nieuwe klant worden toegevoegd door op de blauwe tekst 'add customer' te klikken.

Target status

Om tickets gratis uit te sturen is het van belang dat de Target status op COMPLETE staat.

Daarna kan er voor gekozen worden welke emails de klant ontvangt, dit kan een bevestigingen mail en/of een mail met de tickets erin zijn.

Let op! Het is van belang om op de blauwe knop 'Create' te klikken, om deze order daadwerkelijk aan te maken. Deze blauwe knop is te vinden onder aan de 'Shopping cart'.