Verschillende soorten gebruikers

Gewijzigd op Fri, 15 Dec 2023 om 02:05 PM

In dit artikel wordt er meer uitgelegd over de verschillende rollen waarin users in opgedeeld kunnen worden. De rollen die worden omschreven kunnen ook gecombineerd worden, het is dus niet zo dat iemand maar één rol kan hebben.

Admin

• Onbeperkte toegang tot de organisator.
  • Kan alles bekijken, bewerken en aanmaken.

Support Specialist

• Geschikt voor supportmedewerkers van ticketkopers, kassa's of toegangscontrole.
  • Toegang tot klanten, transacties, tickets en de supportmodule.
  • Kan tickets en transacties beheren en bijvoorbeeld annuleren.
  • Kan geen instellingen wijzigen of statistieken bekijken.

Sales Manager

• Deze rol is voor mensen die boekingen en klanten beheren.
  • Ze hebben geen toegang tot analyses of instellingen.

Attendee Manager

• Kan evenementen lezen, tickets lezen en exporteren.
  • Kan geen verkopen of transacties bekijken.

Analyst

• Geschikt voor accountants, marketeers of analisten.
  • Kan alle gegevens bekijken en exporteren.
  • Kan geen instellingen wijzigen.

Event Manager

• Geschikt voor operationeel personeel.
  • Kan evenementen en verkopen beheren en instellingen wijzigen.
  • Kan geen klantgegevens, statistieken of evaluaties bekijken.

Developer

• Geschikt voor ontwikkelaars en externe partners.
  • Kan API-sleutels en betaalgateways bekijken en beheren.
  • Kan geen gegevens bekijken of bewerken via het dashboard.
  • Opmerking: Gegevens kunnen nog steeds worden bewerkt en bekeken via de API.

Wil je nog extra users toevoegen? In het volgende artikel staat uitgelegd hoe dit moet: Hoe maak ik een nieuwe user aan?