Hoe pas ik het wallet ticket design aan?

Gewijzigd op Fri, 15 Dec 2023 om 01:15 PM

In dit artikel wordt uitgelegd hoe het ticket design van een ticket die getoond wordt in wallet kan worden aangepast.

Staat het antwoord niet in dit artikel? Misschien wel in het volgende: Ticket design algemene informatie

Om aanpassingen te maken zal er een nieuw template aangemaakt moeten worden, dit kan gedaan worden onder het tabblad 'Templates' dat te vinden is onder het tabblad 'Settings' in de meest linker kolom.

Op deze pagina vind er rechts boven in de hoek een blauwe knop met 'New Template'.

Doormiddel van die knop kunnen de volgende gegevens ingevuld worden:

Template name

Hier kan het ticket tamplate een naam gegeven worden, het is handig om dit een duidelijke naam te geven. Zodat de template makkelijk terug te vinden is wanneer deze aan het ticket gekoppeld moet worden.

Type

Er kunnen verschillende soorten templates gemaakt worden, in dit geval word er een template voor een ticket gemaakt dus kan hier ticket blijven staan.

Target

In dit geval wordt er een design voor een wallet ticket gemaakt, dus is het ook van belang om hier voor de optie wallet te kiezen.

Format

Hier is er nog de optie om te kiezen of het design gemaakt wordt voor een apple of voor een google wallet. Een apple en google wallet staan los van elkaar, er zal dus van allebei een ticket design aangemaakt moeten worden.

Wanneer alles is ingevuld kun je verder gaan door op de blauwe knop 'Create' te klikken.

1. Logo

Hier kan een foto of logo toegevoegd worden, deze afbeelding zal links boven op het design komen te staan. De aanbevolen afmetingen voor deze afbeelding zijn: 480 x 150 pixels.

2. Background color

Hier kan een andere achtergrond kleur voor het design gekozen worden.

3. Text color

Hier kan er een andere kleur geselecteerd worden voor de variabele teksten die op het design staan.

4. Label color

Hier kan er een andere kleur geselecteerd worden voor de teksten die altijd hetzelfde staan op het ticket.

5. Code type

Hier kan er gekozen worden of er een barcode of een QR code getoond wordt op het design. Wij adviseren om hier voor een QR code te kiezen, aangezien de scantijd van de QR code korter is dan de scantijd van een barcode.

6. Strip Image Area

Hier zal uiteindelijk het logo van het evenement getoond worden.

Let op! Wanneer alles naar wens is ingesteld, is het van belang om links onder in het scherm op de blauwe knop 'Save' te klikken.

Hoe dit design gekoppeld kan worden aan het ticket type wordt uitgelegd in het volgende artikel: Hoe koppel ik mijn design aan een ticket?