Hoe pas ik een gekopieerd ticket design aan?

Gewijzigd op Fri, 15 Dec 2023 om 01:09 PM

Een gekopieerd ticket design wil zeggen een ticket design dat een bestaand ticket design wordt aangepast. Twelve Ticketing heeft al een aantal voorbeelden aangemaakt die ook weer aangepast kunnen worden. uitleg hierover staat uitgelegd in dit artikel.

Is dit artikel niet het antwoord op je vraag? Misschien staat het antwoord wel in het volgende artikel: Ticket design algemene informatie

1. Hoe kopieer ik een bestaand design

Een bestaand ticket design kopiëren kan onder het tabblad 'Templates' dat weer te vinden is onder het tabblad 'Settings' in de meest linker kolom.

Op deze pagina zal dan het volgende scherm naar voren komen:

Om een van deze ontwerpen dan te kopiëren zal er op  de kopieer knop geklikt moeten worden die in het eerste voorbeeld omcirkeld is. Deze kopie kan dan een naam gegeven worden waarna op de blauwe knop 'Create' geklikt kan worden.

2. Hoe bewerk ik dit ontwerp?

Het ontwerp kan bewerkt worden door op de naam van het ontwerp te klikken, het volgende scherm komt dan bijvoorbeeld naar voor:

Alles dat op het ticket staat kan doormiddel van de linker muisknop versleept worden. Om iets te verwijderen kun je op het onderdeel klikken en daarna op de delete of backspace knop die op je eigen toetsenbord zit.

1. Tekst

Met deze optie is er de mogelijkheid om extra tekst toe te voegen, aan de rechterkant van het scherm zijn er nog extra instellingen voor de tekst zoals het lettertype of tekst grootte.

Wil je variabele tekst toevoegen? Dan kan dit ook de tekst te beginnen en eindigen met {{ ... }}.

2. Vlak

Met deze optie kan er een vierkant op het ticket tevoorschijn komen, aan de rechter kant van het scherm staan weer extra instellingen. Zo kan het vierkant een andere kleur krijgen, of kan het vierkant een cirkel worden door de 'Corner radius' op het hoogste te zetten.

3. Afbeelding

Hier kan een afbeelding gekozen worden die al in Vivenu staan of er kan een foto geüpload worden. Deze afbeelding kan overal op het ticket geplaatst worden.

4. Achtergrond

Hier kan een afbeelding gekozen worden die al in Vivenu staan of er kan een foto geüpload worden. Deze afbeelding kan dan als achtergrond van het hele ticket of voor een deel van het ticket gebruikt worden. Er kunnen hier ook meerdere foto's gebruikt worden.

5. QR-code

Met deze optie kan er een QR-code toegevoegd worden aan het ticket.

6. Barcode

Met deze optie kan er een barcode toegevoegd worden aan het ticket.

7. Edit hulp

Wanneer deze edit hulp aan staat, komen er lijnen op het scherm wanneer er dingen verplaatst worden op het ticket, op deze manier is het makkelijker om de dingen op het ticket gelijk aan elkaar te houden of is het bijvoorbeeld makkelijker om iets in het midden te plaatsten.

8. Preview

Hier kan er alvast bekeken worden hoe het ticket eruit komt te zien.

Was je toch naar andere informatie op zoek? Misschien helpt het volgende artikel je verder op weg: Ticket design algemene informatie