Hoe start of stop ik de verkoop?

Gewijzigd op Thu, 14 Dec 2023 om 02:43 PM

In dit artikel word er uitgelegd hoe de verkoop van tickets gestart of gestopt zou kunnen worden. Er zijn drie verschillende mogelijkheden voor.

1. Tickettypes in de verkoop zetten

Bij eerste optie om de verkoop te laten starten moeten de tickets individueel in de verkoop gezet worden. Dit kan gedaan worden onder het kopje 'Ticket categories'. Daar staat bij elk ticket type dat is aangemaakt een knop, wanneer deze knop is ingeschakeld wordt deze blauw en staan de tickets in de verkoop.

Let op! Wanneer er aanpassingen worden gemaakt bij de ticket types, of ze worden in of uit de verkoop gehaald is het van belang om op de blauwe 'safe' knop te klikken die links onder in het scherm staat. Anders zullen de aanpassingen die gemaakt zijn verloren gaan.

Deze afbeelding is als voorbeeld en laat zien dat de eerste 2 ticket types zo in de verkoop staan, en het derde tickettype momenteel nog niet.

Zo kan er bijvoorbeeld ook voor gekozen worden om bepaalde tickettypes pas later in de verkoop te zetten.

2. Datum instellen

De tweede optie is om per ticket type een dag in te stellen voor wanneer dat tickettype in de verkoop zal gaan, en wanneer de verkoop van dat tickettype zal sluiten. Dit kan gedaan worden bij de extra instellingen van een ticket type: Instellingen van de ticket types onder het kopje 'Sales'.

Sales start

Wanneer je deze knop inschakelt, kun je een start datum van de verkoop van dit bepaalde ticket type in te stellen. Deze start datum is dus onafhankelijk van algemene verkoop start.

Sales end

Door deze knop aan te zetten, kun je een einddatum van de verkoop instellen voor dit bepaalde ticket type. Deze is dus ook weer onafhankelijk van de algemene eindtijd van de verkoop.

Sales

Als derde mogelijkheid kan de begin en einddatum van de verkoop worden aangepast in het kopje sales, dat te vinden is in de tweede kolom van links.

Hier kunnen de datums dan worden aangepast.

Let op! Zodra er een ticket verkocht is, is het niet meer mogelijk om deze tijden aan te passen.