Hoe bewerk ik een recurring evenement?

Gewijzigd op Wed, 17 Apr 2024 om 11:16 AM

In dit artikel wordt beschreven hoe er aanpassingen binnen een recurring evenement gemaakt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld dat capaciteit verhogen of verlagen.

INHOUDSOPGAVE

1. Hoe bewerk ik de start of eindtijd van mijn ticketverkoop?

Per aangemaakt tijdslot kan de datum en tijd van de start van de verkoop aangepast worden. Bij het aanmaken van een tijdslot kan er bepaald worden hoeveel dagen voor het evenement de tickets in de verkoop gaan en hoeveel dagen voor het evenement de tickets weer uit de verkoop worden gehaald.

Om hier naderhand aanpassingen bij te maken zal dit bij elk tijdslot individueel aangepast moeten worden.

Aanpassingen kunnen gemaakt worden onder het tabblad Recurrences. Op deze pagina staat een kalender, en kan er op elk tijdslot geklikt worden. Klik hier op het tijdslot waarvan de verkoop datum aangepast moet worden. Het volgende scherm komt dan aan de rechterkant van het beeldscherm tevoorschijn.

Sales start

Hier kan de datum voor de start van de ticket verkoop worden aangepast.

Sales end

Hier kan de datum voor de einddatum van de ticket verkoop worden aangepast.

2. Hoe verplaats ik een tijdslot naar een andere dag?

Aanpassingen kunnen gemaakt worden onder het tabblad Recurrences. Op deze pagina staat een kalender, en kan er op elk tijdslot geklikt worden. Klik hier op het tijdslot waarvan de verkoop datum aangepast moet worden. Het volgende scherm komt dan aan de rechterkant van het beeldscherm tevoorschijn.

Start

Hier kan de datum of tijd worden aangepast van de start van het evenement

End

Hier kan de datum of tijd worden aangepast van het einde van het evenement.

Om een tijdslot te verplaatsen naar een andere dag, horen beide datums aangepast te worden naar een andere datum.

Om een tijdslot te verplaatsen naar een andere tijd, horen beide tijden aangepast te worden naar een andere tijd.

3. Hoe pas ik de capaciteit van een tijdslot aan?

De capaciteit kan aangepast worden in het tabblad 'Ticket categorie'. Het Ticket Type Volume kan hier hoger op lager gezet worden per ticket type. Dit wordt bij dit gehele tickettype aangepast, dit wil zeggen dat elk tijdslot waar dit ticket type verkocht wordt dus meer van dit type verkocht kan worden.

Moet voor een specifieke dag de capaciteit aangepast worden? Dan zal staat hieronder een klein stappenplan:

Stap 1. Maak een of meerdere tickettypes aan, zet bij dit tickettype de capaciteit die benodigd is voor

dat bepaalde tijdslot.

Stap 2. Maak onder het tabblad Recurrences een nieuw schema aan.

Stap 3. Klik op het schema dat net aangemaakt is, en selecteer die tickets die nodig zijn voor dit

tijdslot

Stap 4. Maak een nieuwe Recurrence en selecteer het zojuist aangemaakte schema.

Stap 5. Zet de Time Range alleen op de dag dat dit tijdslot nodig is.

Stap 6. Stel voor de rest ook alle andere instellingen goed in.

Stap 7. Klik daarna op Confirm.

4. Hoe verwijder ik een van mijn tijdsloten?

Onder het tabblad Recurrences staat er een grote kalende met kleine bolletjes met de tijd ernaast. Klik op het bolletje die gedeactiveerd moet worden, aan de rechterkant van het scherm opent er dan een tabblad, en onder aan dat tabblad staat de volgende knop:

De Decouple Event knop zorgt ervoor dat dit specifieke tijdslot losgekoppeld word. Vervolgens kom je automatisch op het scherm van het ontkoppelde evenement, dat kan links bovenin in de tweede kolom van links gecontroleerd worden.

Nu kan er rechts onderin geklikt worden op Open Actions, en vervolgens kan er op delete geklikt worden. Zo word het evenement, en dus het tijdslot, verwijderd.