Hoe voeg ik tickets toe aan mijn evenement?

Gewijzigd op Thu, 14 Dec 2023 om 02:10 PM

In het volgende artikel kan er gelezen worden hoe verschillende tickets toegevoegd kunnen worden aan een evenement. Ook worden alle instellingen uitgelegd en hoe deze gemakkelijk toegepast kunnen worden. Meer instellingen voor tickets staat in het volgende artikelInstellingen van de ticket types

Stap 1. Aan de linker zijde van het scherm staan nu 2 kolommen, in de 2de kolom van links staat

het tabblad 'Ticket categories', klik hierop.

Stap 2. Klik dan nu op '+ More categories'

Stap 3. Klik dan nu op de tekst die daarboven is verschenen 'New category 0 Types'

Categories

Category name

Hier kan de naam van de ticket categorie ingevuld worden.

Category Volume

het categorievolume is het maximum aantal tickets dat kan worden verkocht in een bepaalde categorie. Dit is onafhankelijk van de volumes van het type ticket.

Maximum number of tickets per order

Vul hier het maximale aantal tickets in dat iemand per aankoop kan bestellen.

Ticket types

Ticket name

Hier kan de naam van het ticket ingevuld worden.

Ticket type volume

Hier kunnen de hoeveelheid tickets ingevuld worden die er van dit ticket type verkocht kunnen worden.

Price

Hier kan de prijs van dit ticket type ingevuld worden.

Verkoop

De verschillende ticket types kun je makkelijk individueel in of uit de verkoop zetten.

Wanneer de knop naast de rode pijl naar links staat zoals nu, staan de tickets niet in de verkoop.

En wanneer de knop naast de rode pijl naar rechts staat, staan de tickets wel in de verkoop.

De knop kleurt dan ook blauw.

+ Add ticket type

Door op deze knop te duwen kun je nog een ticket type aanmaken binnen deze categorie. Is het de bedoeling dat een nieuw ticket type toegevoegd word in een andere categorie, dan zal er eerst weer een nieuwe categorie gemaakt moeten worden.

Meer opties voor je ticket type

Om meer instellingen te bekijken voor de de ticket types kun je op de 3 bolletjes onder de blauwe pijl klikken. Meer informatie hierover vind je in het volgende artikel: Instellingen van de ticket types

Let op! Vergeet niet om linksonder op safe de klikken als je klaar bent met het invullen van de instellingen!