Ticket scannen (Handleiding voor vrijwilligers)

Gewijzigd op Thu, 29 Feb 2024 om 02:14 PM

In dit artikel word een handleiding aangeboden die vrijwilligers kunnen gebruiken bij het instellen en het scannen van tickets.

INHOUDSOPGAVE

Hoe stel ik de scanner in?

Hieronder staat een stappenplan over wat er voor het scannen nog moet gebeuren.

1. Je zet de scanner aan doormiddel van de onderste knop aan de rechter kant van de scanner. Daarna kan de scanner ontgrendeld worden door omhoog te vegen op het scherm.
  2. Vervolgend klik je op de Vivenu event manager app, Het scherm hiernaast komt dan naar voren.
  3. Klik dan nu op het tandwiel dat rechtsboven in het scherm staat.
  4. Klik daar op het evenement waar je de tickets voor wilt gaan scannen. En klik vervolgend ook op de tickettypes die jij wilt scannen.
  5. Daarna kun je weer op de pijltjes terug, en ben je klaar om te gaan scannen.

Let op! Wanneer er geen evenement geselecteerd is, kunnen er ook geen tickets gescand worden.

Afbeelding met tekst, schermopname, multimedia, Elektronisch apparaat
Automatisch gegenereerde beschrijving

Hoe scan ik tickets?

1. Je zet de scanner aan doormiddel van de onderste knop aan de rechter kant van de scanner. Daarna kan de scanner ontgrendeld worden door omhoog te vegen op het scherm.
  2. Vervolgend klik je op de Vivenu event manager app, Het scherm hiernaast komt dan naar voren.
  3. Richt de scanner op de QR-code die je wilt scannen.
  4. Wanneer de code gescand is hoor je een geluidje, hieronder lees je wat het scherm daarna aangeeft.

Ik ben aan het scannen, wat zie ik nu allemaal?

Er zijn 4 verschillende kleuren die getoond kunnen worden op het scherm na het scannen van en ticket, hieronder worden ze uitgelegd:

Groen – Het ticket is geldig.

Oranje – Het ticket is geldig, maar is al een keer gescand.

Rood – Het ticket is niet geldig voor dit evenement, of het ticket bestaat niet.

Blauw – Dit ticket word naar buiten gescand. (Deze wordt eigenlijk niet gebruikt.