Hoe kan ik inloggen doormiddel van een token? (geen scan account nodig)

Gewijzigd op Tue, 16 Apr 2024 om 02:21 PM

Hoe maak ik een token aan.

Om in te loggen met een token (QR-code) zal er eerst een token aangemaakt moeten worden. Dit kan gedaan worden onder het tabblad 'Access control' dat te vinden is onder het tabblad 'Settings'.

Links staan op deze pagina de reeds aangemaakte tokens. Rechts onderin kan onder de knop 'Open actions' een nieuwe device-token aangemaakt worden:

Klik bij deze keuze op de optie: 'New device', en geef je nieuwe token een naam (bijvoorbeeld: Token Jan Janssen). Daarna komt het volgende scherm naar boven:

Permissions & Roles

Hier staat de optie 'Access control device can access all events' automatisch aan. Dit wil zeggen dat de app die inlogt met deze token toegang heeft tot alle evenementen die zijn aangemaakt. Er kan dan via de app gekozen worden voor welk evenement tickets gescand worden. Zet je deze optie uit, dan kan via hier het evenement al gekozen worden.

Device settings

Hier staan twee opties, optie een is om full access to geven, en de tweede optie is om limited access te geven. Met de optie limited access kunnen de statistieken enzovoort niet bekeken worden in de app.

Wanneer alles is ingevuld kan er op de knop 'Show token' geklikt worden, deze QR-code kan doorgestuurd worden naar de persoon die gaat scannen.

Hoe kan ik inloggen in de app, met mijn token?

In het inlogscherm van de app staat - onder de gebruikersnaam en het wachtwoord - de knop 'Scan Token'. Klik op deze knop en scan de QR-code die hierboven is aangemaakt.

De scanner logt nu in.

LET OP: het is wel nog noodzakelijk het evenement en de tickettypes te selecteren vóór begonnen kan worden met scannen.