Instellingen van de ticket types

Gewijzigd op Thu, 14 Dec 2023 om 02:31 PM

In dit artikel word er meer inzicht gegeven in hoe er nog extra toevoegingen ingevoerd kunnen worden bij de verschillende ticket types, voor elk ticket type zal dit individueel ingevuld moeten worden. Hoe een ticket aangemaakt kan worden staat in het volgende artikel: Hoe voeg ik tickets toe aan mijn evenement?

Om bij deze instellingen te komen klik je op de 3 bolletjes die zich onder de blauwe pijl bevinden.

Door op de 3 bolletjes te klikken komt er aan de rechter kant van je beeldscherm een edit pagina.

Hieronder zie je een afbeelding met de paginanummers.

1. General

Information

In het eerste veld komt nog een keer de naam van het tickettype te staan, en in het hokje daaronder kun je nog wat meer over het tickettype toelichten.

Data Query

Requires personalization

Door deze knop aan te zetten, is de klant verplicht om het ticket te personaliseren met de voor en achternaam van de persoon die de locatie of het evenement gaat bezoeken.

Cancellation option

Disabled - Met deze optie is het niet mogelijk om tickets te annuleren.

Free Tickets - Met deze optie is het mogelijk om de gratis tickets te annuleren.

2. Sales

Sales

Hier komt het aantal tickets van dit ticket type beschikbaar te staan en de prijs die op een eerder moment al was ingevuld. Wel kan hier bij 'Tax rate on ticket type' nog een btw percentage ingevuld worden.

Sales start

Wanneer deze knop is ingeschakeld kan er een datum ingevuld worden, op die datum zal dit tickettype in de verkoop gaan. Deze start datum is dus onafhankelijk van algemene verkoop start.

Sales end

Door deze knop aan te zetten, kun er een einddatum van de verkoop ingesteld worden voor dit bepaalde ticket type. Deze datum is onafhankelijk van de algemene eindtijd van de verkoop.

Restrictions

Minimum number of tickets per order

Hier kan het minimale aantal tickets ingevuld worden dat iemand per bestelling moet kopen.

Maximum number of tickets per order

Hier kan het maximale aantal tickets ingevuld worden dat iemand per bestelling mag kopen.

Fees

Fixed fee per ticket

Hier kan er een ticket fee ingevuld worden voor dit bepaalde ticket type. Voor meer informatie over het instellen van fees kun je door naar het volgende artikel: Hoe stel ik servicekosten in? : Twelve Ticketing Knowledgebase

Availability

Ignore fot max amounts

Door het aanzetten van deze knop heb je als het ware oneindig veel tickets van dit bepaalde ticket type. Bij het aanzetten van deze instelling word er dus niet meer gekeken naar de maximale hoeveelheden die zijn ingesteld bij het evenement en de ticket categorie.

3. presentation

Presentation

Mark as recommended

Bij het inschakelen van deze knop, zal dat ticket als aanbevolen staan in de ticketshop.

Hide

Wanneer een ticket hidden is, is deze niet te zien in de ticketshop. Tenzij de klant een code heeft, wanneer deze code ingevuld is, zal het ticket tevoorschijn komen. Lees in het volgende artikel hoe je een code kunt toevoegen: Hoe voeg ik een code toe, zodat hidden tickets zichtbaar worden in de ticketshop? : Twelve Ticketing Knowledgebase

Show availability

Bij het aanzetten van deze functie, kan er in de ticketshop getoond worden hoeveel tickets er nog beschikbaar zijn van dit tickettype.

Ignore starting price

In de instellingen van de ticketshop is er een optie om de beginprijs van de tickets in de ticketshop te tonenAls dit is ingesteld kan er ook voor gekozen worden om deze functie in te schakelen. Deze functie houd dan in dat dit ticket niet meedoet in het bepalen van de beginprijs.

Custom ticket thumbnail

Hier kan er een afbeelding gekozen worden die op de ticket webshop naast dit ticket type zal staan. Is deze optie niet ingesteld, dan staat er alleen de naam van het tickettype.

4. Ticket

Custom ticket design

Hier kan een ticket design ingesteld worden, voor meer uitleg hierover kun je lezen in het volgende artikel: Hoe koppel ik mijn design aan een ticket?