Hoe voeg ik een code toe, zodat hidden tickets zichtbaar worden in de ticketshop?

Gewijzigd op Fri, 15 Dec 2023 om 12:07 PM

In dit artikel wordt uitgelegd hoe verborgen tickets doormiddel van een code weer zichtbaar worden in de ticketshop. Wil je alleen een kortingscode toevoegen? Lees dan het volgende artikel: Hoe voeg ik een kortingscode toe?

Hoe maak ik een hidden ticket aan?

In de instellingen van een ticket type staat onder het tabblad 'Presentation' staat de optie 'Hide'. Wanneer deze optie ingeschakeld word is het ticket dus niet zichtbaar in de ticketshop.

Hoe maak ik een code aan, zodat dit ticket wel zichtbaar wordt?

Een code kan worden aangemaakt onder het tabblad 'Discount' in de meest rechter kolom, op de blauwe knop 'Create promo code' die rechtsboven in staat.

Aller eerst kan hier de kortingscode aan of uitgezet worden. Wanneer de kortingscode aangemaakt word is het van belang dat deze ook geactiveerd word, dit kan bij de knop 'Activate'.

Ook kan hier een naam ingevuld worden voor de kortingscode, zodat verschillende codes makkelijker uit elkaar te houden zijn. Dit kan bij Promo code name, daaronder bij 'Code' kan de kortingscode, die de klanten horen te gebruiken, ingevuld worden. Wanneer er geen code ingevuld word, maakt het systeem een code aan.

Maximum redemption

Ook kan er in het veld 'Maximum redemption' ingevuld worden. Dit geeft aan hoe vaak deze code gebruikt kan worden.

Discount

Selecteer dan een vorm van korting (maakt niet uit welke), en vul vervolgens in het rechter veld 0 in.

Expiration Date

Ook kan er een datum ingevuld worden tot wanneer de code geldig is.

Select events

Hier kan het evenement geselecteerd worden door op de knop 'Add event' en daarna op het pijltje om het evenement te kiezen.

Redeemable for

Zet hier de optie 'Allow all events' uit zodat de andere opties tevoorschijn komen. Selecteer dan de tickets die hidden zijn door op de grijze balk te klikken.

Stap 1. Klik op het evenement Stap 2. Klik op 'Add'

Stap 3. Klik op het pijltje om het hidden ticket te kiezen

Stap 4. Gaat het over meerdere tickets dan herhaal je stap 2 & 3

Wanneer alles ingevuld is kan er op de blauwe 'Create' knop geklikt worden die rechts onderin staat.