Volledige handleiding: Hoe scan ik tickets?

Gewijzigd op Fri, 15 Dec 2023 om 04:13 PM

Hieronder staat een handleiding over het gebruiken van de Vivenu scan app, deze handleiding bevat alle informatie, van het inloggen in de app tot scannen zelf. Allereerst volgt hier een snel stappenplan, daarna zal alles uitgebreid uitgelegd worden.

Staat het antwoord op de vraag niet in dit artikel? Bekijk het volgende artikel eens: Algemene informatie: tickets scannen

1. Open de Vivenu app en log in. (Hoofdstuk 3/4)
  2. Selecteer op het scanscherm het instellingenwiel in de rechterbovenhoek. (Hoofdstuk 5)
  3. Klik op het evenement dat van toepassing is.
  4. Selecteer individuele tickettypen door erop te klikken of activeer Alle tickettypen rechts bovenin  om alle tickettypen van het evenement te gebruiken. Alle actieve tickettypen worden gemarkeerd met een blauw vinkje. (Hoofdstuk 5)
  5. Klik op Gebeurtenissen in de linkerbovenhoek om je selectie op te slaan. Er verschijnt een blauw vinkje naast het evenement.
  6. Je kunt dit proces voor zoveel evenementen en tickettypen herhalen als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld evenementen met een seizoenskaart permanent activeren.
  7. Klik op de blauwe X in de linkerbovenhoek om het proces te voltooien. Daarna wordt het downloaden van de tickets automatisch gestart en kunnen de tickets gescand worden.

1. Hoe maak ik een scan account aan?

Een scan account is een account dat gebruikt kan worden om in te loggen in de Vivenu app. Dit zou eventueel ook met een account gedaan kunnen worden dat al bestaat, maar om overzicht te bewaren is het handigste om hier een los account voor aan te maken.

Dit scan account kan gemakkelijk onder het tabblad 'Users' dat te vinden is onder het tabblad 'Settings'.

Op deze pagina staat rechtsboven in het scherm een blauwe knop met de tekst 'Create user', hier is het mogelijk om een nieuw account aan te maken. Daarna komt het volgende scherm naar voren:

Hier kan een naam voor het account ingevuld worden (wij raden aan om dit simpel het scan account te benoemen of iets in die trant). Daarna kan er een email aan gekoppeld worden.

Daarna kan een rol gekozen worden voor dit account, het makkelijkste is om hier de admin rol te selecteren. Met deze admin rol kan er in de app namelijk ook naar een aantal statistieken gekeken worden, met andere rollen is dit niet mogelijk.

Om dit account op te slaan zal er nog op de blauwe knop 'Create user' geklikt moeten worden. Dan zal er een mail worden gestuurd naar het email adres dat is ingevuld, het wachtwoord kan dan gewijzigd worden.

2. Op welke manier kan ik inloggen in de scan-app?

Er zijn 2 verschillende mogelijkheden om in te loggen in de app. De eerste optie is doormiddel van een token, we raden aan om op deze manier in te loggen wanneer de scanners aan het scanpersoneel gegeven worden zodat er minder verwarring bij hun kan ontstaan.

De tweede optie is doormiddel van het aangemaakte scan account, met deze optie staan er meer opties in de app. Zo is er bijvoorbeeld de optie om statistieken in te zien of de transacties die klanten hebben gemaakt.

3. Hoe kan ik inloggen doormiddel van een token?

Om in te loggen met een token zal er eerst een token aangemaakt moeten worden. Dit kan gemakkelijk gedaan worden onder het tabblad 'Access control' dat te vinden is onder het tabblad 'Settings'. Op deze pagina staat  rechts onder in de hoek de knop 'Open actions' daar komen de volgende opties naar boven:

Klik bij deze keuze op de optie: 'New device', nu zou je deze token ook nog een naam kunnen geven. Daarna komt het volgende scherm naar boven:

Permissions & Roles

Hier staat de optie 'Access control device can access all events' automatisch aan. Dit wil zeggen dat de app die inlogt met deze token toegang heeft tot alle evenementen die zijn aangemaakt. Er kan dan via de app gekozen worden voor welk evenement tickets gescand worden. Zet je deze optie uit, dan kan via hier het evenement al gekozen worden.

Device settings

Hier staan twee opties, optie een is om full access to geven, en de tweede optie is om limited access te geven. Met de optie limited access kunnen de statistieken enzovoort niet bekeken worden in de app.

Wanneer alles is ingevuld kan er op de knop 'Show token' geklikt worden, deze qr code kan nu dan gescand worden in de app.

4. Hoe kan ik inloggen met mijn scan-account in de app?

Het inloggen gaat gemakkelijk, het enigste wat hoeft te gebeuren is inloggen in de app met de dezelfde inloggegevens als voor het scan-account.

5. Ik ben ingelogd, wat nu?

Wanneer er ingelogd is zal het volgende scherm getoond worden:

Dan ga je als eerst naar nummer 2, hier kun je namelijk het evenement aanklikken, wanneer dit nog niet was gedaan, en daarna welke tickettypes allemaal gescand mogen worden via deze scanner. Daarna is de scanner gereed om te scannen. Hieronder staat nog een lijst van alle opties die op deze pagina te vinden zijn.

Daarna ben je al klaar om te scannen, wanneer een ticket gescand word kunnen er verschillende kleuren getoond worden op het scherm. Deze kleuren hebben verschillende betekenissen:

Groen  - Het ticket is geldig

Geel - Het ticket is geldig, maar al een keer gescand

Blauw - Iemand word uitgecheckt

Rood - Het ticket is niet geldig

6. Extra informatie

1. Is het ligt vervelend op de scan locatie, met deze knop kan de flits van de camera aangezet worden om het scannen eventueel makkelijker te maken. (Hoofdstuk 3/4)

2. Hier kun het evenement ingesteld worden, wanneer dit nog niet gedaan was. Ook kunnen hier de tickets ingesteld worden, dus welke tickettypes deze scanner accepteert. Op die manier kan er bijvoorbeeld gezorgd worden, dat mensen niet met hun parkeer ticket het evenementen terrein op kunnen. (Hoofdstuk 5)

3. Zorg dat de scanner op checkin staat wanneer de tickets worden gescand van de mensen die het evenement opkomen.

4. Deze optie is niet nodig voor het scannen van tickets. Met de check out optie, zou je eventueel alle tickets kunnen scannen die het evenement verlaten. (Hoofdstuk 5)

5. Hier kunnen de gegevens van diegene waar zonet het ticket van gescand is terug bekeken worden.

6. Door op dit plaatje te klikken, kom je weer op de scan pagina terecht.

7. Door op dit plaatje te klikken, kom je bij de instellingen van het de app terecht.

7. Ik heb ingelogd met mijn scan-account, wat kan ik nou extra?

Het scannen werkt gewoon hetzelfde als het scannen wanneer er is ingelogd met een token, alleen staan er een aantal extra icoontjes op jou startscherm, zie hieronder:

1. Hier kan makkelijk en snel bekeken worden hoeveel mensen zijn ingecheckt en hoeveel er zijn uitgecheckt.

2. Hier kunnen klanten worden opgezocht. Wanneer er op een naam wordt geklikt zie je ook nog extra informatie zoals, welk ticket ze hebben, hun barcode en of ze al in of uitgecheckt zijn.

3. (Deze optie is alleen te zijn bij apple en niet bij android) Hier staan een aantal statistieken getoond die ook op het vivenu platform staan.

4. Hier staan de evenementen die je organiseert, wanneer je er op klikt vind je informatie over de verkochte tickets.

5. Hier kunnen de transacties bekeken worden.