Hoe stel ik servicekosten in?

Gewijzigd op Tue, 30 Apr 2024 om 12:55 PM

In dit artikel wordt uitgelegd hoe er servicekosten toegevoegd kunnen worden aan de tickets die verkocht zullen worden. Handig om te weten is, is dat servicekosten op 3 verschillende niveaus ingesteld kunnen worden; op seller niveau, op evenement niveau en op ticket niveau. Ook is het mogelijk om een fee-schema aan te maken, in het volgende artikel staat daar meer uitleg over: Hoe maak ik met fee-schema's?

Er zijn drie niveau's waarop servicekosten ingesteld kunnen worden:

1. Organisatie niveau
  2. Evenement niveau
  3. Tickettype niveau

Hogere niveau's overschrijven altijd de lagere niveau's. Op deze manier kan je dus bijvoorbeeld een algemene fee instellen voor het evenement, maar voor specifieke tickettypes deze fee overschrijven.

Organisatie niveau

Organisatie niveau is het laagste niveau, dit niveau wordt op alle tickets die er verkocht worden toegepast (deze worden standaard op elk evenement toegepast) en ook op tickets die gratis zijn.

Om gebruik te kunnen maken van de servicekosten op organisatie niveau, zullen deze eerst ingesteld moeten worden voordat er een evenement wordt aangemaakt. Wanneer er een evenement word aangemaakt voordat deze servicekosten zijn ingesteld, zullen de servicekosten niet toegepast zijn op de tickets van het evenement.

Het aanmaken of aanpassen van deze servicekosten is mogelijk bij het tabblad 'Settings', daar staat een tabblad met 'finance' waar dit mogelijk is.

1. Fix ticket fees

Deze servicekosten worden per ticket berekend.

2. Variable cart fee

Deze servicekosten worden over de hele order berekend.

Deze servicekosten zijn in procenten, het hangt dus af van het bedrag hoeveel service kosten de klant betaald.

3. Cart fee

Deze servicekosten worden over de hele order berekend.

4. Free card fee

Wanneer de waarde van de winkelwagen na kortingen gelijk is aan 0,00 worden deze servicekosten toegevoegd aan de bestelling.

Evenement niveau

Het evenement niveau is het middelste niveau, dit wilt zeggen dat wanneer er op organisatie niveau servicekosten zijn ingesteld, die vervallen en de servicekosten die op event niveau zijn ingesteld gelden.

Deze servicekosten gelden alleen voor het evenement waarvoor ze staan ingesteld. Deze kunnen dan ook aangepast worden bij het evenement onder het kopje 'charges' in de tweede kolom van links.

1. Fixed fee per ticket

Deze servicekosten worden per ticket berekend.

2. Variable fee

Deze servicekosten zijn in procenten, het hangt dus af van het bedrag hoeveel service kosten de klant betaald.

3. Shopping Cart fee

Deze servicekosten worden over de hele order berekend.

Tickettype niveau

Tickettype niveau is het hoogste niveau, dit wilt zeggen dat wanneer deze zijn ingeschakeld op een ticket de servicekosten op event en/of organisatie niveau niet meer gelden op dat ticket.

Om de servicekosten in te stellen ga je naar het event waar het tickettype in staat en dan naar 'Ticket Categories'. Hier klik je bij het tickettype op de drie stippen en kiest 'Edit'. Ga vervolgens naar het tabblad 'Sales' en scroll naar onderstaande instelling.

Fixes fee per ticket

Deze servicekosten worden per ticket berekend maar gelden alleen op de tickets van dit ticket type. Dit overschrijft eventuele instellingen op event- of organisatieniveau.

Let op! Wanneer er instellingen worden ingesteld of aangepast is het van belang daarna altijd op de blauwe 'save' knop te klikken.