Hoe maak ik mijn scanner gereed voor een evenement?

Gewijzigd op Tue, 16 Apr 2024 om 02:25 PM

In dit artikel wordt uitgelegd de scanners klaar gemaakt kunnen worden, zodat het scanpersoneel met de scanners aan de slag kunnen.

Staat het antwoord niet in dit artikel? Bekijk dan eens het volgende artikel: Algemene informatie: tickets scannen

Er zijn twee verschillende manieren om in te loggen in de app:

1. Token Login - Het inloggen gaat via een QR code, in deze variant is niet alles in de app zichtbaar.

2. User Login - Het inloggen gaat via de inlog van een dashboard user, met deze variant is ook alles

zichtbaar in de app.

Voor het klaarmaken van een scanner voor het scanpersoneel raden wij aan te werken via de Token login.

1. Token Login

Om met een Token in te kunnen loggen, moet er eerst een token aangemaakt worden in het systeem. Deze token kan aangemaakt worden onder het tabblad 'Access control' dat te vinden is onder het tabblad 'Settings'

Rechtsonder in het beeldscherm staat een knop met 'Open actions', hierachter staat een knop met '+ New Device', klik hierop. Dan kan er ook nog een naam ingevuld worden, klik dan op de blauwe knop 'Confirm' om een nieuw device aan te maken.

Vervolgens kan er op het nieuwe device geklikt worden en dan komt deze pagina tevoorschijn:

Permissions & Roles

Wanneer deze knop ingeschakeld is, kan diegene die tickets aan het scannen is alle evenementen zien. Wanneer deze knop wordt uitgeschakeld kan er van te voren al bepalen voor welk evenement er tickets gescand worden. Anders zal dit op de scanner nog bepaald moeten worden.

Device settings

Full - Wanneer 'Full' is ingeschakeld, kan het scanpersoneel scandetails zien in de app. Informatie zoals: Hoeveel mensen er binnen zijn, hoeveel mensen in en uitgecheckt zijn.

Limited - Bij 'Limited' wordt dit niet getoond in de app, dus kan het scanpersoneel hier ook niet naar kijken.

Inloggen met de nieuwe token

Wanneer er op 'Show token' wordt geklikt, zal er een QR code te voorschijn komen. In de App kan er nu - onder het inlogscherm - op 'Scan Token' geklikt worden, met de app kan dan ook nu de QR code gescand worden om in te loggen.

1. Flits

Is het ligt vervelend op de scan locatie, met deze knop kan de flits van de camera aangezet worden om het scannen eventueel makkelijker te maken.

2. Instellingen evenement

Hier kun het evenement ingesteld worden, wanneer dit nog niet gedaan was. Ook kunnen hier de tickets ingesteld worden, dus welke tickettypes deze scanner accepteert. Op die manier kan er bijvoorbeeld gezorgd worden, dat mensen niet met hun parkeer ticket het evenementen terrein op kunnen.

3. Checkin

Zorg dat de scanner op checkin staat wanneer de tickets worden gescand van de mensen die het evenement opkomen.

4. Checkout

Deze optie is niet nodig voor het scannen van tickets. Met de check out optie, zou je alle tickets kunnen scannen die het evenement weer verlaten, om zo bij te houden hoeveel mensen er weg zijn van het evenement.

5. Scan QR or Barcode

Wanneer hierop geklikt word, kunnen de gegevens van diegene waar zonet het ticket van gescand is terugzien.

6. Scan pagina

Door op dit plaatje te klikken, kom je weer op de scan pagina terecht.

7. Instellingen

Door op dit plaatje te klikken, kom je bij de instellingen van het de app terecht. In het volgende artikel wordt hier meer over uitgelegd: Hoe pas ik de instellingen van mijn scan app aan?

2. User login

Met deze optie kan er ingelogd worden met een account. Hiervoor kunnen dezelfde gegevens gebruikt worden als voor het inloggen in de dashboard. Je kan uiteraard ook een nieuw account aanmaken. Hoe je een scan account aanmaakt lees je in het volgende artikel: Hoe maak ik een scan account aan?

3. Scan kleuren

Er zijn verschillende kleuren die de scanner aangeeft na het scannen van een ticket, hieronder staan de kleuren op een rijtje:

Groen - Valid, dit ticket is geldig

Oranje - Valid, dit ticket is geldig maar is al een keer gescand

Blauw - Iemand word uitgecheckt

Rood - Invalid, dit ticket is niet geldig voor dit evenement of het ticket bestaat niet.