Verschillende manieren om tickets uit te sturen

Gewijzigd op Wed, 17 Apr 2024 om 03:17 PM

In dit artikel worden verschillende manieren omschreven waarop je kaarten naar bezoekers kan sturen, zonder dat ze hier voor hoeven te betalen.

Wil je weten hoe tickets verstuurd kunnen worden waarbij de klant wel nog moet betalen? Bekijk dan het volgende artikel: Hoe verstuur ik een betaalverzoek?

Er zijn twee manieren waarop kaarten uitgestuurd kunnen worden naar bezoekers:

1. Tickets met een waarde uitsturen, die dus ook als omzet terug te vinden zijn in de verkoopanalyse. Dit gaat via 'Transactions' --> 'Internal Booking'
  2. Tickets zonder een waarde uitsturen, die als 'Free' gemarkeerd worden in de statistieken. Dit gaat via 'Tickets' --> 'Create Ticket'

De eerste manier wordt gebruikt wanneer er daadwerkelijk geld binnenkomt. Bijvoorbeeld wanneer kaarten op factuur verkocht worden, of wanneer een ticket wordt omgeboekt en de tickets van de oorspronkelijke transactie zijn geannuleerd.

De tweede manier wordt gebruikt wanneer er geen geld binnenkomt voor de kaarten. Bijvoorbeeld wanneer kaarten gratis worden weggegeven (gastenlijst).

1. Tickets met een waarde uitsturen

LET OP: wanneer je op onderstaande manier tickets uitstuurt die een waarde hebben, zal deze waarde ook als omzet getoond worden in je verkoopstatistieken. De betaalmethode hiervoor zal gemarkeerd worden als 'local'.

Tickets aanmaken en uitsturen kan via het tabblad 'Transactions' in de meest linker kolom.

Recht boven in de hoek staat een blauwe knop met de tekst 'Internal booking'.

Wanneer daarop wordt geklikt komt het volgende scherm naar voren:

Transaction

Allereerst zal er een evenement geselecteerd moeten worden om een ticket te kunnen versturen.

Tickets

Daarna komt de pagina er als volgt uit te zien, met de verschillende ticket categorieën en ticket types onder het evenement. Hier kunnen de benodigde ticket geselecteerd worden.

Customer

Daarna kan het email adres van de klant worden opgezocht via het vakje: 'Select customer', of er kan een nieuwe klant worden toegevoegd door op de blauwe tekst 'add customer' te klikken.

Target status

Om tickets gratis uit te sturen is het van belang dat de Target status op COMPLETE staat.

Daarna kan er voor gekozen worden welke emails de klant ontvangt, dit kan een bevestigingen mail en/of een mail met de tickets erin zijn.

Let op! Het is van belang om op de blauwe knop 'Create' te klikken, om deze order daadwerkelijk aan te maken. Deze blauwe knop is te vinden onder aan de 'Shopping cart'.

2. Tickets zonder waarde uitsturen

LET OP: wanneer je op onderstaande manier tickets uitstuurt, zullen deze in de verkoopstatistieken te zien zijn in de kolom 'Free'. Hier staan dus geen inkomsten tegenover.

Tickets aanmaken en uitsturen kan via het tabblad 'Tickets' in de meest linker kolom.

Recht boven in de hoek staat een blauwe knop met de tekst 'Create Ticket'.

In het scherm wat nu verschijnt kan een 'Customer' geselecteerd worden (of toegevoegd worden via 'Add Customer').

Je kan aangeven of de kaarten ook via email verstuurd moeten worden door 'Send out tickets via E-Mail' aan te zetten. Ook kan een boodschap meegestuurd worden naar de ontvanger onder 'Message'.

Tot slot kies je het evenement en de kaarten en klikt op de blauwe knop met 'Create'.