Een gratis (verborgen) ticket aanmaken

Gewijzigd op Wed, 05 Jun 2024 om 09:53 AM

Wanneer een gratis ticket aangemaakt dient te worden, is het vaak niet wenselijk dat deze getoond wordt in de online ticketshop. Om dit te voorkomen kunnen gratis tickets uitgeschakeld worden, en vervolgens uitgestuurd worden via een Secret Shop. Dit gaat als volgt:

1. Maak in het event (onder "Ticket Categories") een tickettype zonder waarde aan. LET OP: zorg dat het tickettype uitgeschakeld staat (schuifje uit).
  2. Ga naar "Secret Shops" en maak een nieuwe secret shop aan.
  3. Stel bij de secret shop in ieder geval de volgende dingen in, in het tabblad "Information & Sales":
    1. De naam
    2. Start- en einddatum
    3. Maximum amount (maximale aantal tickets beschikbaar)
    4. Maximum tickets per order (zet dit hoog genoeg dat je het aantal kaarten dat je tegelijk wil uitsturen te selecteren is)
  4. Ga naar het tabblad "Ticket categories", zoek het nieuwe gratis tickettype op, klik op "Modify configurations" en zet het tickettype aan (Active).

Vergeet bij elke stap niet op 'Save' te klikken.

Je kan nu tickets uitsturen door de stappen in deze artikelen te volgen:

Verschillende manieren om tickets uit te sturen