Tickets in bulk uitsturen

Gewijzigd op Thu, 16 May 2024 om 09:40 AM

Via de "Import" functionaliteit is het mogelijk tickets in bulk uit te sturen. Hiervoor dient een CSV opgesteld te worden (zie bijlage) die vervolgens onder "Tickets" via de knop "Import" geimporteerd kan worden. Dit gaat als volgt:

1. Stel de CSV file op

In de template in de bijlage (zie onderaan dit artikel) is elke regel een individueel ticket. Om meerdere tickets naar één persoon te sturen, dient voor elk ticket een aparte regel toegevoegd te worden.

De CSV heeft verschillende kolommen. Deze zijn deels verplicht, en deels optioneel:

Verplichte velden:

• firstname = voornaam
  • lastname = achternaam
  • street = straat (mag ook een spatie ingevuld worden)
  • city = stad (mag ook een spatie ingevuld worden)
  • postal = postcode (mag ook een spatie ingevuld worden)
  • country = land (dit moet een landcode zijn, bijvoorbeeld "NL" voor Nederland)
  • email = emailadres
  • eventId = het unieke nummer van het evenement waarvoor je een ticket wil uitsturen, deze is te vinden in de URL van de "Overview" pagina van je evenement (het blauw gearceerde gedeelte bovenaan in onderstaande screenshot):

• ticketTypeId = het unieke nummer van het tickettype waarvoor je een ticket wil uitsturen, deze is te vinden in het grijze kader naast het tickettype (rechtsonder in onderstaande screenshot). Je kan deze kopiëren door op het grijze kader te klikken:

Optionele velden:

• barcode = een eventuele eigen barcode die je wil meegeven, deze moet uniek zijn
  • company = de bedrijfsnaam
  • Enkele velden voor het toewijzen van stoelen:
    • gaName = de naam van het General Admission vak
    • sectionName = de naam van het vak
    • groupName = de naam van de groep
    • rowName = de rij-naam
    • seatName = het stoelnummer

2. Het importeren van de file

Nadat de file is aangevuld met alle tickets die aangemaakt moeten worden, kan de file geïmporteerd worden. Dit gaat als volgt:

1. Ga naar "Tickets"
  2. Klik rechtsboven op "Import"
  3. Geef je import eventueel een naam en selecteer de hierboven aangemaakte CSV file
  4. Selecteer "Customer data"
  5. Zet "Send out tickets via E-Mail" aan, wanneer je tickets ook direct per mail wil versturen
  6. Wanneer personalisatie verplicht is voor de uitgestuurde tickets, kan dit aangezet worden met "Require personalization and data fields"
  7. Controleer hieronder of alle kolommen correct gekoppeld zijn. Wanneer je in de hieronder aangeleverde CSV de bovenste rij gelijk hebt gehouden, zou dit automatisch goed moeten gaan.
  8. Klik op "Import"

De tickets worden nu aangemaakt en uitgestuurd. Wanneer de import gereed is, zal de status veranderen in "Completed". Indien sommige regels niet goed zijn gegaan, zal een deel van de balk rood kleuren. Om te zien wat er fout is gegaan, kan je rechts in de kolom "Output" op de drie stippen klikken, en vervolgens de 'Failed' CSV of XLS downloaden. In dat document is te zien welke regels mislukt zijn, en wordt hier ook een reden bij gegeven.