Tracking via Facebook Pixel & Conversion API

Gewijzigd op Tue, 07 May 2024 om 03:56 PM

Facebook Pixel en Conversion API zijn analysetools waarmee de effectiviteit van advertenties gemeten kan worden. Via Twelve Ticketing kunnen de acties van ticketkopers in de ticketwinkel geanalyseerd en gekoppeld worden aan Facebook-gebruikersprofielen.

Facebook Pixel werkt op een client-servermodel. Dit betekent dat alle door Facebook Pixel verzamelde gebeurtenissen via de client (browser) bij de server worden opgevraagd. De gebruikersgegevens worden via cookies in de browser van de gebruiker opgeslagen en zo naar Facebook verzonden.

De Facebook Conversion API is een waardevolle aanvulling op Facebook Pixel. De Conversion API wordt niet door de browser verzameld, maar rechtstreeks door de server en teruggestuurd naar Facebook. De gebruikersgegevens worden hier met het Facebook-profiel aangemaakt.

Afhankelijk van de datasituatie werkt het ene proces beter dan het andere. Daarom wordt altijd aanbevolen om beide trackingmethoden tegelijkertijd te gebruiken.

Facebook Tracking Setup

Facebook Pixel en de Facebook Conversion API kunnen beiden op organisatie niveau geïntegreerd worden.

• Om de Facebook Conversion API te gebruiken, is het noodzakelijk het eigen domein te koppelen aan de ticketshop. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Neem voor meer informatie contact op met je accountmanager.

Voor het configureren van Facebook Tracking:

• Ga naar "Settings" --> "Shops"--> tabblad "Tracking". Hier kan je het Pixel ID en de access token van Facebook invullen. Vergeet daarnaast het schuifje niet aan te zetten.

Tracking Events

Checkout Completed (Purchase)

• value
  • currency