Voeg kaartkopers automatisch toe aan je audience in Mailchimp (Zapier)

Gewijzigd op Mon, 06 May 2024 om 06:39 PM

Veel organisatoren sturen mailings uit naar hun kaartkopers via Mailchimp. Door kaartkopers van een bepaald evenement te exporteren uit Twelve Ticketing en vervolgens te importeren in Mailchimp, kan naar alle kaartkopers van een evenement een ticket gestuurd worden. Doormiddel van Zapier is dit proces te automatiseren.

Met de Zapier integratie van Twelve Ticketing is het mogelijk informatie uit het ticketplatform automatisch te delen met meer dan 7.000 andere applicaties. Klik hier voor een lijst van alle applicaties waarmee Twelve Ticketing te integreren is via Zapier.

Eén van die integraties is met Mailchimp. Hier onder staat uitgelegd hoe dat moet.

Hoe voeg ik automatisch een nieuwe kaartkoper toe aan Mailchimp?

1. Maak een Zapier account aan en ga vervolgens naar het Zapier Dashboard. Log in en klik linksboven op 'Create' en kies daarna voor 'Zaps'.

2. Eerst moet je een 'Trigger' kiezen. De trigger is in dit geval een actie in het ticketplatform die er voor zorgt dat de automatisering gestart wordt. Klik op 'Trigger' en zoek vervolgens naar 'Vivenu'.

3. De volgende stap is het configureren van de exacte trigger binnen het ticketplatform. Na het selecteren van Vivenu is rechts een uitklapmenu te zien met 4 stappen: "App & event", "Account", "Trigger" en "Test". We beginnen met "App & Event". We willen instellen dat een nieuw aangemaakt ticket automatisch wordt toegevoegd aan een mailinglijst. Klik op de dropdown 'Event' en kies "Ticket Created". Klik daarna op de blauwe knop met "Continue".

4. De volgende stap is het toevoegen van je account. Zo weet Zapier via welke omgeving verbinding gelegd moet worden. Klik op de blauwe knop met "Choose" en "Add Connection". Kies als "Vivenu environment" voor "Production". Je komt op een inlogscherm voor Vivenu. Log hier in met je Twelve Ticketing inloggegevens. Kies bij "Access Request" voor "Allow". Klik tot slot weer op de blauwe knop met 'Continue'.

5. Klik op de knop met 'Test trigger'. Een voorbeeldticket wordt nu uit je database gehaald. Klik op 'Continue with selected record'.

6. Zapier gaat na een succesvolle test direct door naar "Choose action". Hiermee wordt de uiteindelijke handeling aangemaakt. In dit geval willen we dat Mailchimp de kaartkoper opslaat in een audience. Zoek dus naar "Mailchimp" en selecteer deze.

7. Rechts wordt weer het uitklapmenu getoond, maar nu voor Mailchimp. Klap 'Event' uit en kies voor "Add/Update Subscriber". Klik vervolgens op 'Continue'.

8. Koppel je Mailchimp account aan Zapier en klik daarna op 'Continue'.

9. In het volgende scherm ('Action') bepaal je welke gegevens je precies in Mailchimp wil opslaan, en in welke Audience je dit wil opslaan.

• Audience: je kan hiervoor één van de beschikbare audiences kiezen die je in Mailchimp hebt aangemaakt.
  • Subscriber email: kies hiervoor "Ticket.Email" onder "1. Ticket Created in vivenu".
  • Status: kies welke status de ingeschreven kaartkoper moet krijgen
  • Update Existing (optioneel): vul hier No in als je wil dat reeds bestaande mailadressen niet worden aangepast. We raden aan hier Yes te kiezen.
  • First Name: kies hiervoor "Ticket.Firstname" onder "1. Ticket Created in vivenu".
  • Last Name: kies hiervoor "Ticket.Lastname" onder "1. Ticket Created in vivenu".
  • Koppel eventueel nog andere velden indien gewenst.

Klik vervolgens op 'Continue'.

10. Nu kan je wederom testen. Als het goed is gegaan, zal het emailadres van het voorbeeldticket bij stap 5 worden toegevoegd aan je Mailchimp database.

Nu kan de Zap ingeschakeld worden en zullen mailadressen automatisch overgezet worden naar Mailchimp.