Instellen van Zebra scanner

Gewijzigd op Mon, 18 Dec 2023 om 01:35 PM

In deze handleiding wordt omschreven hoe een zebra scanner ingesteld hoort te worden. Het aanzetten van de scanner kan op de knop die bovenop de scanner naast de laser zit.

Staat het antwoord wat je zoekt niet in dit artikel? Bekijk dan eens de volgende Algemene informatie: tickets scannen

Stappenplan

Stap 1.Download de app

Allereerst zal de app gedownload moeten worden als deze nog niet op de zebra scanner staat. De app kan gedownload worden via de playstore en is te vinden onder de naam Vivenu Event Manager. De app is te herkennen aan het volgende logo:

Stap 2. Open de instellingen

Nadat de app gedownload is kan deze app geopend worden. Wanneer de app geopend is kunnen de instellingen geopend worden, deze zijn rechts onder in het scherm te vinden bij het tandwiel. In de instellingen staat helemaal onderin een kopje Zebra Integration.

Stap 3. Download profile

Onder het kopje Zebra Integration staat de optie Download profile, klik hierop. Na het downloaden kan deze app voor nu gesloten worden.

Stap 4. Open data wedge

Na het sluiten van de Vivenu app kan de Datawedge app geopend worden, deze app staat standaard al op de scanner. Ga in deze app ook weer naar de instellingen door op de 3 puntjes te klikken die rechtsboven in het scherm staan, klik daar op Settings. Scroll hier een beetje omlaag en klik vervolgens op Import Profile.

stap 5. Ga naar downloaded folders

Het volgende scherm komt naar voren na het openen van Import Profile:

Klik op dit scherm op de 2 bolletjes die naast elkaar staan. Blijf hier op klikken tot er het kopje Downloads tussen komt te staan. Klik vervolgens op Downloads en klik hier op het vivenu bestand dat je zonet gedownload hebt in de vivenu app. Dit bestand zal ongeveer zo heten: dwprofile_vivenu.db.

Stap 6. controleer

Er kan gecontroleerd worden of dit downloaden goed is afgerond door weer terug te gaan naar het beginscherm van de Datawedge app. Daar hoort nu op de 4de regel Vivenu staan. Staat dit er niet, dan het het koppelen nog niet gelukt.

Stap 7. Vivenu app

Vervolgend kan de Datawedge weer gesloten worden, wanneer de vivenu app weer geopend word kunnen de tickets gescand worden doormiddel van de gele knoppen aan de zijkant van de scanner.

Het kan zijn dat er in de vivenu app nog een melding staat met de tekst: 'You might need to add a profile to the Datawedge app. For more information head over to the settings.'

Zolang alle stappen hierboven correct zijn uitgevoerd maakt deze melding niet uit, je zou dan gewoon de tickets kunnen scannen.