• Maak een evenement aan zoals hier uitgelegd, maar kies bij 'Datum & Tijd' voor 'Geen datum' en bij 'Start op' voor de eerste dag waarop je tijdsloten wil instellen.
  • Ga links in het sub-menu van je nieuwe evenement naar 'Tijdsloten'
  • Klik rechtsboven op 'Nieuw dagschema'
  • Het dagschema dat nu gemaakt wordt, kan straks in de kalender aan de gewenste data gekoppeld worden.
    • Wanneer dus bijvoorbeeld elke maandag dezelfde tijdslots moet hebben, creëer je een dagschema met de naam maandag, stelt de juiste tijdsloten in en koppelt deze vervolgens aan alle maandagen dat je geopend bent.
  • Kies een naam voor je nieuwe dagschema, eventueel een omschrijving en een kleur (deze kleur is alleen zichtbaar in de backoffice om onderscheid tussen verschillende dagschema's te maken, maar niet zichtbaar voor kaartkopers).
  • Kies de openingstijd en sluitingstijd voor het nieuwe dagschema. Tijdsloten worden alleen binnen deze tijden aangemaakt waarbij de sluitingstijd de eindtijd van het laatste tijdsblok is.
  • Kies bij 'Interval' de lengte van elk tijdslot. Tijdsloten kunnen elkaar NIET overlappen.
  • Kies de standaard capaciteit voor elk tijdslot. Dit is het aantal bezoekers dat per tijdsblok kan reserveren.
  • Kies 'Genereer tijdsblokken'
  • Onder de knop worden nu de tijdsblokken getoond. Het is nu mogelijk:
    • Tijdsblokken te verwijderen (bijvoorbeeld voor een middagsluiting) door op de drie stippen te klikken en dan het vuilnisbakje.
    • De capaciteit per tijdsblok te verruimen door op de drie stippen te klikken, dan het potloodje en dan de capaciteit aan te passen en op 'Opslaan' te klikken.
    • De verkoop van één specifiek tijdsblok te sluiten zonder hem te verwijderen door op de drie stippen te klikken, dan het potloodje en dan 'In verkoop' uit te vinken en op 'Opslaan te klikken.
  • Klik op de rode knop met 'Toevoegen' rechtsboven om je nieuwe dagschema op te slaan.
  • Klik op de dagen waar je je nieuwe dagschema aan wil koppelen, klik op de dropdown en selecteer het dagschema wat je aan deze dagen wil koppelen.
  • Ga nu door met het aanmaken van producten

Hoe pas ik dagschema's aan, sluit ik dagen en sluit ik tijdsloten?

• Dagen sluiten:
    • Klik op de datum die je wil sluiten in de kalender en kies bij de dropdown 'None' of 'Geen'
  • Dagschema's aanpassen of tijdsloten sluiten:
  • Klik achter het dagschema op de drie stippen en dan het potloodje. Op de nieuwe pagina worden onderaan de tijdsloten getoond, het is nu mogelijk om:
    • Tijdsblokken te verwijderen (bijvoorbeeld voor een middagsluiting) door op de drie stippen te klikken en dan het vuilnisbakje.
    • De capaciteit per tijdsblok te verruimen door op de drie stippen te klikken, dan het potloodje en dan de capaciteit aan te passen en op 'Opslaan' te klikken.
    • De verkoop van één specifiek tijdsblok te sluiten zonder hem te verwijderen door op de drie stippen te klikken, dan het potloodje en dan 'In verkoop' uit te vinken en op 'Opslaan te klikken.
  • Klik op de rode knop met 'Toevoegen' rechtsboven om je aangepaste dagschema op te slaan.

Het is niet mogelijk dagschema's aan te passen voor dagen waar al kaarten voor gereserveerd zijn! Neem contact op met je accountmanager om deze dagen te sluiten.