Wanneer er geen nieuwe lay-out wordt gemaakt, wordt altijd de standaard lay-out gebruikt die aan de organizer gekoppeld is. Deze heeft geen afbeelding, enkel de informatie (naam event, naam product, naam tickettype, locatie en tijd event en de QR code)

• Hoe werkt de editor:
    • Voeg tekst toe door dit in het tekstvak te zetten en dan op Tekst Toevoegen te klikken
      • Sleep de tekst in de preview rechts naar de gewenste plek of bepaal de plek op basis van de 'positions' aan de linker kant.
      • Verander de opmaak van de tekst met het tekstvlak onder 'Default text' aan de linker kant (dit kan ook in HTML door op het knopje met HTML te klikken
      • Als je verschillende tekst voor verschillende talen wil toevoegen, klik dan op 'Show Translations' en voeg voor elke gewenste taal een aparte tekst toe (dit kan ook doormiddel van het kopieeren van de HTML en dan het aanpassen van de teksten in de HTML, zodat het ontwerp exact wordt overgenomen)
      • Bewerk eerder toegevoegde tekst door het rechts in de preview te selecteren en dan links de tekst aan te passen.
    • Voeg afbeeldingen toe met de knop 'Afbeelding toevoegen'. Verander de grote met de schuif en verrplaats ze door te slepen of de position aan te passen
    • Voeg de door de kaartkoper ingevulde informatie in doormiddel van de dropdown met 'Dynamische velden'. Deze strings zijn te herkennen aan de {{ en }} om de tekst heen. Op deze manier is het ook mogelijk deze strings te verwerken in de tekstvelden. De belangrijkste:
      • TicketType = productnaam
      • UserFirstName / UserLastName = de naam van de kaartkoper
      • EventDateTime = de datum en tijd van het event
      • TimeBlockDateTime = datum en tijd van het timeblock (alleen gebruiken voor timeblock events)
      • EventLocation = de event locatie
      • TicketPrice = ticketprijs
      • BarcodeText = de barcode in tekst
      • QRCode = de afbeelding met de QR code (deze is dus heel belangrijk om niet te vergeten!)
    • Doormiddel van Expressions is het mogelijk bepaalde onderdelen alleen te tonen voor specifieke events of producten (zodat niet voor elk product een heel apart ontwerp gemaakt hoeft te worden)
    • Eventueel kan doormiddel van 'include attachment' ook extra bijlages

• Wanneer je voor een nieuw event een aangepast ontwerp wil maken (op basis van een kopie van een bestaand ontwerp):
    1. Ga naar ‘Ticketlay-outs’
    2. Bedenk een naam voor de nieuwe lay-out
    3. Kies de organisator waarvoor je de kopie wil maken
    4. Kies voor ‘Bestaande lay-out’
    5. Kies de lay-out waar je een kopie van wil maken
    6. Klik ‘Doorgaan’
    7. Bewerk het ontwerp in de editor
    8. Klik ‘Bewaren’
    9. Koppel het ontwerp aan het gewenste event onder ‘Ticketsjablonen’ (zie uitleg hieronder)

• Wanneer je een bestaande ticket lay-out aan een specifiek event willen koppelen:
    1. Ga naar ‘Ticketsjablonen’
    2. Kies ‘Nieuw sjabloon’
    3. Geef het sjabloon een naam (bijvoorbeeld de naam van het event)
    4. Kies de juiste organisator
    5. Kies de lay-out die je wil koppelen
    6. Selecteer het juiste evenement waar je het ontwerp aan wil koppelen
    7. Eventueel kan je een ontwerp zelfs enkel aan één product koppelen