Het is mogelijk gratis tickets te scannen doormiddel van de Scan & Beep app. Deze applicatie werkt op zowel iPhone als Android. Scan&Beep maakt gebruik van de camera van je telefoon.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oxynade.ticketscanner&hl=en

iPhone: https://apps.apple.com/be/app/oxynade-ticket-scanner/id1257376848

Na installatie zal de app vragen om toegang tot de benodigde hardware van de telefoon (zoals de camera). Klik 'Ok' om gebruik van de camera toe te staan.

Inloggen

Je kan inloggen in de app door gebruik te maken van de accountgegevens die je ook gebruikt voor het inloggen in de backoffice van het Twelve Ticketing platform. Wanneer je ingelogd bent, zal hij automatisch de evenementen tonen waar je met dat account toegang toe hebt.

Selecteer evenementen

Nadat je ingelogd bent, zal de app alle evenementen tonen waar je toegang toe hebt. Selecteer het event waarvoor je tickets wil scannen. Let op: wil je voor meerdere evenementen tegelijk tickets scannen, zorg dan dat in het Instellingen-menu de optie 'Allow Multiple Events' aangevinkt staat.

Nadat je de de evenementen geselecteerd hebt, klik je op 'Ok'. De app zal nu alle geldige tickets downloaden. Afhankelijk van de grootte van het evenement kan dit enige tijd duren.

Klaar om te scannen

Om te beginnen met scannen, kies je in het menu voor 'Ticket Scanning' en klikt in het scan-scherm onderaan op 'Start Scanning'. Om te scannen, richt je de camera op de barcode van het ticket dat je wil scannen. Als het ticket succesvol gescand is zal je een belletje horen en wordt het veld boven het camera-scherm groen. Wanneer het ticket niet succesvol gescand is, zal het veld boven het camera-scherm rood worden en zal te zien zijn waarom het ticket niet goed gescand is. Dit zijn de verschillende terugkoppelingen die je kan zien:

• OK (groen) - het ticket is gescanned en als gebruikt gemarkeerd
  • Already inside (rood) - het ticket is al eens gescanned met deze scanner of een andere
  • Already outside (rood) - het ticket is al eens naar buiten gescanned met deze scanner of een andere
  • Barcode not found - deze barcode is niet geldig voor dit evenement
  • Not allowed type - dit tickettype is niet geldig op deze scanner (wanneer het ticket wel onderdeel is van het event, maar het tickettype is uitgeschakeld om te scannen via die scanner)

Menu

Door rechtsboven op de drie streepjes te klikken kom je in het menu met alle instellingen. Sommige instellingen zijn afgeschermd met een pincode. Deze pincode is standaard 0000 en is via het Settings menu aan te passen (onder Admin PIN). In het menu heb je de volgende opties:

• Ticket Scanning
    • Hiermee kan je tickets scannen. Na het scannen van een ticket zal het ticket als gebruikt gemarkeerd worden. Tickets kunnen daarna niet nogmaals gescand worden, tenzij een tickettype zo geconfigureerd is dat hij meerdere keren gescand kan worden.
  • Test Scanning
    • Hiermee kan je tickets voor een evenement scannen zonder dat ze daarna als gebruikt geregistreerd worden. Zo kan je bijvoorbeeld testen of het scannen goed werkt.
  • Manual Validation
    • Hiermee kan je de barcode handmatig intypen, bijvoorbeeld als de QR-code niet goed leesbaar is.
  • Search Tickets
    • Hiermee kan je een ticket zoeken op naam of barcode. De app zal alle tickets laten zien die voldoen aan je zoekopdracht.
  • Scan Statistics
    • Dit scherm laat het aantal tickets zien wat gescand is gedurende de periode dat het event ingeladen was in de scan-app.
    • Het scherm laat verschillende type scans zien:
      • Original scans: hoeveel originele Twelve Ticketing tickets gescand zijn.
      • Predicted scans: hoeveel offline tickets gescand zijn. Tickets die nog niet officieel verkocht waren op het moment dat de scanner offline is gegaan, kunnen op deze manier alsnog gescand worden. Op deze manier kan dus offline gescand worden, zonder je ticketverkoop te stoppen.
      • Validated: het aantal ticketscans wat goedgekeurd is.
      • Rejected: het aantal ticketscans wat afgekeurd is doordat ze niet gevonden zijn of dubbel gescand.
    • Doormiddel van de 'reset' knop, kunnen deze statistieken gewist worden.
  • Scan Report
    • Het scan report laat alle tickettypes zien voor het event waar je voor scant, met het aantal goedgekeurde scans per tickettype.
  • Sign In
    • Log in met een ander account om die events binnen te halen.
  • Device status
    • Dit scherm laat een samenvatting zien van het netwerk, synchronisatie en scan info. De volgende gegevens worden getoond:
      • Network: online / offline
      • Account: ingelogd / niet ingelogd
      • Last sync: de laatste keer dat de ticketdata gesynchroniseerd is met de online database
      • Total Tickets / Scanned Tickets: het aantal gedownloade tickets en het aantal gescande tickets
      • Synced scans / Pending Scans: het aantal gesynchroniseerde tickets en het aantal openstaande (pending) tickets. De pending tickets zijn gescande tickets die nog gesynchroniseerd moeten worden met de server.
  • Select Events
    • Laad de lijst met alle evenementen van je account en selecteer de evenementen waar je voor wil scannen. Klik op 'ok' om de ticketdata te downloaden.
  • Select ticket types
    • Selecteer de tickettypes die je wil scannen voor de ingestelde evenementen.
  • Settings (instellingen)
    • De volgende instellingen zijn hier aan te passen:
      • Operator/Admin PIN: vul hier een nieuwe pincode in
      • API url: via deze URL wordt de evenement en ticketdata gedownload. Het is belangrijk dat deze link NIET veranderd wordt. Standaard is dit: https://phoenix-api.oxynade.com
      • Device name: om bij te houden welke scanner welke tickets gescand heeft, kan hier de naam aangepast worden.
      • Use server validation: het is mogelijk de scanner niet online te laten scannen, maar via een computer die scansoftware draait. Deze optie hoeft normaal gesproken NIET aangepast te worden.
      • Always refresh events: vink dit aan als je wil dat de app bij elke herstart de eventdata ververst
      • Sync interval: geef aan om de hoeveel seconde de app de ticketdata moet synchroniseren met de server
      • Future events: na het inloggen toont de scanner alle afgelopen en aankomende evenementen. Dit veld laat je instellen hoe ver in de toekomst je evenementen wil laten tonen.
      • Past events: na het inloggen toont de scanner alle afgelopen en aankomende evenementen. Dit veld laat je instellen hoe ver in het verleden je evenementen wil laten tonen.
      • Sync at startup: vink dit aan als je wil dat de app bij elke herstart de event- en ticketdata ververst
      • Use barcode prediction: wanneer je offline scant, maar wel nog kaartverkoop hebt lopen tijdens de start van het scannen, kan je met deze optie de scanapp de barcodes laten voorspellen die nog niet verkocht zijn. Op deze manier kunnen ze wel gescand worden, zonder dat de scanner online is.
      • Enable Scan Out: maak het ook mogelijk tickets weer uit te scannen. Het is op deze manier bij te houden hoeveel mensen er binnen zijn. Tickets die maar één keer gescand mogen worden, kunnen niet opnieuw ingescand worden nadat ze uitgescand zijn.
      • Scan Continuously: wanneer deze optie aan staat, zal slechts enkele seconden het resultaat van een scan getoond worden en daarna zal het automatisch weer mogelijk zijn een nieuw ticket te scannen. Wanneer deze optie uit staat, moet na elke scan handmatig een nieuwe scan gestart worden.
      • Allow Flashlight: zet tijdens het scannen de zaklamp aan, bijvoorbeeld als er in het donker gescand moet worden.